Jazzkurs 2022

4 – 9 juli

Kursen är förlagd till Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro ca 15 km öster om Falkenberg.
Se kartskiss.

Kursen riktar sig till Dig som vill:
tillbringa en skön sommarvecka med massor av musik, god mat och ett utmärkt boende. Här får du möjligheter att utveckla dina kunskaper inom jazz- improvisation, både i grupp och individuellt, få nya intryck och inspiration genom att spela tillsammans med några av landets främsta jazzmusiker, knyta nya kontakter mm.
Kursen är även lämplig som fortbildning för musiklärare och för dig som tänkt söka musikutbildning.

Kursens tyngdpunkt kommer att ligga på gruppspel. Vi har plats för max ett 50-tal deltagare som delas in i grupper. Lärarna kommer under veckan att cirkulera mellan grupperna och instruera.
Utöver gruppspelet ges varje kursdeltagare möjlighet till instrumentalundervisning, enskilt eller instrumentvis. Dessutom ingår ett pass teori/workshop varje dag samt repertoarkännedom och framförande som viktiga inslag i kursveckan. Varje kväll avslutas med uppspel av grupperna och därefter brukar det bli spontana jam till klockan…

Kursen startar måndagen den 4 juli och vi samlas i aulan kl. 10.00
Lördagen den 9 juli avslutas kursen med deltagarnas offentliga konsert kl. 15.00

Priser:
Kursavgift inkl. helpension och enkelrum med egen toalett och dusch 8.900 kronor
Ungdomar (upp till 25 år): 3.900 kronor

Anmälan: Enklast är att anmäla sig genom att fylla i anmälningsformuläret här men du kan förstås även skicka dina uppgifter med mail eller vanlig post. Se kontakt.